2 august 2011

Patatas bravas

Spania = tortilla, paella, gazpacho, sangria
toate imi plac si toate sunt renumite pentru savoarea lor, insa la lista de mai sus trebuie musai sa adaugam renumitii "Patatas Bravas" (cartofi cu sos picant) 

... sunt deliciosi :) si daca nu i-ati incercat pana acum, acesta e momentul potrivit! 

ingrediente pentru 4 portii:
6 cartofi maricei, maioneza (de preferat facuta in casa), boia de ardei dulce, tabasco sau hot chili sauce (sos de ardei iute), ketchup iute si ulei pentru prajit















curata cartofii si transforma-i in cuburi iar separat pune o oala cu apa si un praf de sare la fiert! cand clocoteste adauga cartofii presarati cu sare si putina boia (pentru o culoare mai rosiatica) astfel incat apa sa reprezinte dublul cantitatii de cartofi :) 
trebuie fierti doar 5 minute, dupa care se scot intr-o sita si se lasa la scurs! 














cat timp se fierb si se scurg cartofii prepara sosul:
amesteca intr-un bol o ceasca de maioneza amestecata cu jumatate de ceasca de ketchup, 2-3 linguri de tabasco sau sos de ardei iute si un praf de sare!













cartofii se servesc fierbinti alaturi de sosul delicios si picant! 
pofta buna si va pup cu drag,
A.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Un deliciu iubita,un deliciu ,mi-ai facut o pofta............

Adina spunea...

Aha,deci astia sunt patatas bravas...cat crezi ca mai dureaza pana ii incerc:))

Amoush spunea...

Anonim, ma bucur ca-ti plac! ;)

Mitinita, sper ca iti vei satisface poftele cat mai curand!
maine? :))
te pup cu drag!

Adina spunea...

Amoush,as fi facut si in seara asta daca nu eram asa de disciplinata (dieta bat-o vina) si mancam dupa ora 8pm:))

Amoush spunea...

:)) Mitinita, esti de invidiat, cu asa vointa! stii ce e fain la ei? ca nu sunt 100% prajiti :))

Irina spunea...

Cred ca sunt, cu adevarat, deliciosi!

Amoush spunea...

Irina, trebuie sa-i incerci! combinatia de picant cu dulcele cartofilor si aroma fina de maioneza e fenomenala si totusi e o reteta atat de simpla :)

te pup cu drag,
A.